Според лидера на "Атака" референдумът е представлявал геополитическа битка между САЩ и Русия

Наш член на СИК бе пребит от цигани във врачанско село, в болница е. Това означава, че хората ни от „Атака” са били на мястото си – след като са пратили цигани да го отстранят”, заяви Волен Сидеров за „Отговорът за АЕЦ”.

„Цялото гласуване бе проверка за нашите структури и аз съм доволен от това, което направихме. Имаше по-малко или почти нямаше купени гласове. Тук далавера няма, тук беше една геополитическа битка”, на мнение е лидерът на „Атака”.

Сидеров бе категоричен, че Бойко Борисов е бил принуден от американците да си промени мнението:

„Той до март 2012 г. бе с две ръце за АЕЦ „Белене”. Щатите не искат Русия да се разширява. Те  се борят във всяка една държава за влияние, тоест ние сме обект на геополитическо въздействие.”

Според Волен Сидеров за България е много „по-добре и по-естествено” да е в добри отношения с Русия, отколкото със САЩ, „от които нямаме никаква полза”.

„Ако не беше този натиск, Борисов също сигурно щеше да каже „Да”, предположи Сидеров.

Относно избирателната активност лидерът на „Атака” отбеляза, че резултатът е добър предвид  факта, че денят е бил студен и пътищата на много места не са били почистени – нещо, което по-рано премиерът Борисов отрече.

Целия разговор с лидера на „Атака” Волен Сидеров гледайте във видеото.