Според него управляващите са дезертирали от отговорност

"Оставката на българския министър-председател, която той се закани преди малко е точно отговор на исканията на Българската социалистическа партия и на Движението за права и свободи. Това каза от парламентарната трибуна съпредседателят на Синята коалиция Иван Костов.

 

„Това е прегръщане на исканията на политиката на БСП и ДПС да се хвърли управлението на колата като ключ на катастрофирала кола и да се избяга от гнева на хората”, допълни Костов.

 

По думите му това е „никакъв опит за решаване на въпросите". „Питам как легитимно ще се поведе битка срещу монополите? Огромна част от нещата, които Борисов вчера обяви са неизпълними. Или са мерки, които ще съсипят българската енергетика, ще нарушат многобройни договори, ще вкарат във фалит електропроизводители, ще създадат огромни затруднения на страната, ще я изправят пред съда в Страсбург, ще има огромни плащания и т.н.”, каза още той.

 

Според него в момента телевизиите показват дезертирането на ГЕРБ от своята отговорност, най-вече пред отговорността за решаване на въпросите, които са извели хората на улицата, а това са безчинствата на монополите, обезценяването на доходите от инфлацията, „това са високите цени, които са наложени за ток, за отопление, това е невъзможността на хората да скърпят своя семеен бюджет”, каза още той.

 

„Това ли са решенията сега в следващите месеци, когато ДПС и БСП бързат да вземат властта”, попита съпредседателят на Синята коалиция.