Към момента най-обсъждана за служебен премиер е Екатерина Захариева

Любимецът на Максим го наследи като патриарх, пише вестник „24 часа”. Русенският митрополит спечели с 90 гласа на втория тур на патриаршеския избирателен събор. Вторият достоен кандидат - Ловчанският митрополит Гавриил, взе 47 от общите 138 гласа. Старозагорският владика Галактион, който бе третият кандидат за бялото було, получи на първия тур 22 гласа и отпадна.

В тази връзка вестник „Труд” излиза с водещото заглавие „Църквата с водач, народът – без”.

810 лв. минимална заплата без данък – това е новият ултиматум на протестиращите, съобщава „Монитор”. Другото искане е социалното осигуряване да бъде доброволно, а помощите и пенсиите да се изплащат от акцизите. Намаляване на народните представители до 120 и избирането им по мажоритарна система, също са сред исканията.

Президентът ще насрочи избори на 12-ти или 19 май, а служебният кабинет ще обяви в дните между 4-ти и 9-ти март. Плевнелиев бил склонен да бави указа си за парламентарните избори, за да даде възможност на протестиращите да се регистрират за участие в изборите, ако решат.

Към момента най-обсъждана за служебен премиер е Екатерина Захариева, която бе зам.-министър на регионалното развитие, а в момента е главен секретар на президента, пише още „24 часа”.

Още за условията на протестиращите, парите за болниците и защо все още няма виновни за потопа в Бисер – разберете от прегледа на печата в "Здравей, България" във видеото.