Европейското първенство в зала започва официално утре

Българските атлети, който ще участват на Европейското първенство по лека атлетика в зала в Гьотеборг (1-3 март) са настанени на 15-тия етаж в 4-звездния хотел "Готиа Тауър". Хотелът е свързан чрез топла връзка със зала "Скандинавиум", където ще се проведе шампионата на Стария континент.  Така не се налага на атлетите да излизат в иначе студения Гьотеборг, за да стигнат до спортното съоръжение.

Посредством топли връзки атлетите стигат до тренировъчната зала. За да може и публиката да вижда атлетите залата за тренировки е с прозрачно стъкло. Отделно зрителите трябва да минат през  така наречения "Маркет Скуеър" (площа на закрито, в която са представени спонсорите на първенството, а също така там ще са квалификациите на гюле и церемониите по награждаванто).

Повечето от атлетите ни в Гьотеборг вече направиха първите си тренировки. На допинг контрол сутринта минаха Георги Иванов, Виктор Нинов, Даниел Добрев, Силвия Дънекова и Теодора Коларова. Довечера към националите в Гьотеборг трябва да се присъедини и Венелина Венева-Матеева.

 

Програмата за 28 февруари (в българско време)

19:00 ч. – тласкане на гюле (квалификация) - Георги Иванов

 

Българските атлети, които ще стартират на 1 март (в българско време)

12:40 ч. – троен скок (квалификация) - Златозар Атанасов и Георги Цонов

17:30 ч. – скок на височина (квалификация) - Виктор Нинов

18:40 ч. – 800 m (серии) - Теодора Коларова (1-ва серия)

19:40 ч. – троен скок (квалификация) - Гита Додова

20:13 ч. – 1500 m (серии) - Силвия Дънекова (2-ра серия)