Тина Мазе с изключителен рекорд при алпийките

Тина Вайратер от Лихтенщайн спечели супергигантския слалом, който се проведе в германския зимен център Гармиш-Партенкирхен. В състезанието, което бе част от календара на Световната купа (СК) по ски алпийски дисциплини, Вайратер завърши за 1:19.82 минута. Успехът за състезателката от Лихтенщайн бе първи в участията ѝ за СК.

 

Второто място на пистата "Кандахар" бе поделено от американката Джулия Манкузо и Тина Мазе от Словения. Двете завършиха с време от 1:19.94 минута. С втората си позиция Мазе стана първата състезателка по ски алпийски дисциплини с 19 подиума в рамките на един сезон.

 

Словенката, която си осигури големия кристален глобус има 1924 точки. Няколко старта преди края на зимния сезон най-големият въпрос е дали тя ще стане първата в историята, преминала границата от 2000 точки. Предвид броя на оставащите състезания обаче отговорът по-скоро ще бъде положителен.

 

За момента втора в генералното класиране на СК е Мария Хьофел-Рийш от Германия с 910 точки, а третата позиция се заема от австрийката Анна Фенингер, която е събрала 766 точки.