"Студентите" победиха на финала Левски с 84:73


Отборът на Лукойл Академик победи Левски с 84:73 във финала за Купата на България и така за трета поредна година триумфира с трофея. Ключова за успеха бе силната игра на тима в трета част, когато Брендън Хийт вдъхнови съотборниците си за серия от 18:2 точки

По подобие на миналогодишния финал между двата тима, американецът отново бе в основата на победата. Той бе избран за "Най-полезен играч" на финалния турнир за Купата на България след като реализира 21 точки срещу "сините". За Левски с 21 се отличи Чавдар Костов.

"Няма нужда да коментирам Брендън Хийт. В последните две години той е MVP и аз му вярвам напълно, както вярвам на всички момчета в отбора. Победата си е победа и усещането като треньор не е много по-различно", заяви Сашо Везенков, за когото това бе първо отличие като старши треньор след като дълго време заемаше поста на изпълнителен директор на Лукойл Академик.

"Направихме всичко възможно, в никакъв случай това не е реалната разлика. Успяхме къде с късмет, къде с тактически действия да неутрализираме най-добрия им играч до момента. С отбора на Лукойл трябваше да се надхитряваме, да рискуваме в някаква част от играта и това бе да заложим на зонова защита", коментира пък наставника на Левски Тити Папазов.

Лукойл Академик печели за 11 път отличието. Това е деветата Купа на България, която съставът печели след 2002 г.