"Червените" загубиха с 0:2 първия си мач от пролетния полусезон

Воденият от Христо Стоичков тим на Литекс победи с 2:0 като гост ЦСКА в дербито от първия кръг на пролетния полусезон в "А" група. Така ловчанлии нанесоха тежък удар на своя съперник в битката за челните места в дебюта на новия наставник на "червените" Миодраг Йешич.

Литекс откри резултата още в шестата минута с гол на албанеца Армандо Ваюши. До края на първото полувреме, Мартин Камбуров уцели греда след изстрел от пряк свободен удар и пропусна да изравни резултата, а след почивката Ваюши отново се разписа с глава и така донесе трите точки на Литекс. Малко след попадението в 57-та минута, Йешич извърши изненадващи смени и извади от игра Платини и Варела, включвайки на тяхно място футболисти с дефанзивни функции - Кириакидис и Василев.

"След втория гол трудно можехме да стигнем до нещо повече, нямаше смисъл да рискуваме здравето на Варела. Мишел Платини също не тренираше 20 дни с отбора и все пак, ако ще губим един мач, трябва основните ни играчи да са готови за следващите мачове. Вече не можем да говорим за титла, извинявам се на запалянковците за тази загуба при завръщането ни на "Българска армия", сподели сръбският старши треньор на ЦСКА.

Далеч по-краен в изказването си бе изпълнителният директор на клуба Венцеслав Живков.

"Трябва да вземем мерки. Ако зависи от мен, бих взел крайни мерки. Не може така, това е ЦСКА. Не може на "Българска армия" да играем толкова безлично. Дойдоха толкова хора на стадиона, а загубихме по този начин. Това е срамно", заяви Живков.

ЦСКА остава на четвъртото място във временното класиране, но вече изостава на три точки от Литекс. С успеха, отборът на Христо Стоичков се доближи до претендентите за титлата Лудгорец и Левски, които играят утре.
 
В останалите срещи днес:

Локомотив /Пд/ - Локомотив /Сф/   2:0
Етър - Монтана   2:1
Миньор - Пирин /ГД/   2:0
Ботев /Вр/ - Берое   0:0
 
От вчера:

Славия - Ботев /Пд/ 2:2