Крайният срок за подаване на заявленията изтича в сряда вечерта

34 са вече партиите, които се записаха за участие в парламентарните избори на 12 май. Документи за регистрация днес подадоха още пет. Това са БСП, „Атака”, „Ред, законност и справедливост”, ЛИДЕР и Единната народна партия. Крайният срок за подаване на заявленията изтича в сряда вечерта. Тогава ще знаем и общо колко партии ще се борят за места в 42-ия парламент.

 

И петте политически формации се припознаха като приносители на блага вест. Затова символично решили да се запишат за участие в изборите на днешния християнски празник – Благовещение. 


Всеки начерта задачите пред своята партия за вота. За БСП това е отстраняване на ГЕРБ от власт. Червените внесоха в ЦИК 21 000 подписа. Самите социалисти обаче също заложиха на масовост. 122-ма червени младежи внесоха документите им в ЦИК. Лидерът на БСП бе категоричен, че партията му няма да се коалира с ГЕРБ.


„Да бъде добрата изненада на тези избори”, си пожела Мария Капон. 


Яне Янев пък използва случая да излезе с обръщение към президента да не налага вето на промените в закона за публичния регистър. Според тях пари и имоти пред Сметната палата вече ще обявяват представители на работодателските организации, синдикатите, собственици на електроразпределителни дружества. 


Волен Сидеров си обеща да внимава повече какви хора ще вкара в парламента. 


Подробности по темата гледайте във видеото.