Никола Янев от столичното 18-о СОУ с гордост управлява държавата от кабинета на президента

Дванайсетокласникът Никола Янев стана новият президент на България, но… само за един ден. Никола е ученик в столичното 18-о СОУ „Уилям Гладстон” и е един от петимата младежи, които гостуваха на администрацията на президента Росен Плевнелиев, в рамките на инициативата „Мениджър за един ден”.

 

„Винаги съм се притеснявал, когато младите хора са дистанцирани, когато държавата е удобният друг и затова поздравявам тези млади хора за смелостта им и за тяхното отношение, защото държавата и гражданското общество сме ние”, заяви Плевнелиев за „свежото” попълнение в управленския състав на държавата. 

 

Секретарят на държавния глава по външната политика също бе сменен от дванадесотекласник. На стола седна Диан Дачев от гимназията по икономика във Велико Търново.


Ангел Маджаров, студент по „Бизнес информатика” в УНСС реши да заеме длъжността прессекретар на президента и да отговаря за медийните въпроси на държавния глава. 


Последните двама участници в прогламата „Мениджър за един ден” бяха единайсетокласниците Теодора Йорданова от Първа английска езикова гимназия в София и Виктория Анталавичева от ЗПГ „Климент Тимирязев” - Сандански. Двете дами заеха постовете съответно на секретар на президента по здравеопазване, образование и наука и на секретар по развитието на регионите и инфраструктурата.