Няколко десетки граждани отново преминаха по улиците на София

Около 200 души се събраха на три протеста в София срещу монополите и олигархията. От тях 150 души бяха пред Съдебната палата на протеста, организиран от ВМРО, под надслов „На бунт”. 


Сред демонстрантите има футболни фенове и хора от палатковия лагер до Народното събрание. Протестите се събраха пред сградата на Министерския съвет по обед. 


Протестите и протестиращите се отличаваха с разнообразие на поводите за излизане на улицата. Повод за негодувание бяха от бедността до своеволията на „Топлофикация”. 


От ВМРО се обявиха в защитата на полицая, който простреля смъртоносно свой съселянин от ромското малцинство. Те издигнаха и свои искания за край на толерантността към кражбите с етнически оттенък. Към техният протест обаче се присъединиха и от „Народното социално движение”, събрали се преди това пред министерството на икономиката. В малката им група се отличаваше привърженик на покойния държавен глава на Венецуела


Демонстранти искаха да бъдат пуснати 3 и 4 блок на АЕЦ „Козлодуй”, одържавяването на ЕРП-тата и мораториум върху съдебните дела, заведени от електроразпределителните дружества. Освен това те се обявиха против приватизацията на БДЖ и ВМЗ-Сопот.

 

Подробности ще намерите във видеото.

 

Повече за протестите в страната четете ТУК.