Партията няма да участва в листи на други формации

Партия "Синьо единство" е оттеглила регистрацията си от Централната избирателна комисия (ЦИК) и няма да участва самостоятелно на предстоящите парламентарни избори през май, обявиха на пресконференция от ръководството на партията.

 

„Оставаме верни на принципа, че синята идея трябва да се случи. Самостоятелното явяване на 12 май ще усили разделението в дясно и затова няма да го направим”, заяви председателят на партията Христо Панджуров.

 

Зам.-председателят на „Синьо единство” Маргарита Бойчева каза, че неразбирателството за листите е бил последният проблем. „Това, което трябваше да се случи, е да има ясно споразумение. Ясна гаранция за нас минава през това да има съпредседателство на сините. Разбирателството по този въпрос е в основата, а ние не можахме да постигнем съгласие”, обясни Бойчева, цитирана от БГНЕС. 

 

Тя уточни, че "Синьо единство" е дала подкрепата си на чело на коалицията да застанат Надежда Нейнски и Иван Костов. Такова споразумение обаче не е било постигнато. 

 

Димитър Иванов допълни, че партията няма да участва в листи на други формации. По думите му СДС отдавна не е дясна партия, а е машина за поръчки на ГЕРБ.

 

Вчера тъмносините регистрираха коалиция в ЦИК с Български демократически форум.