Дузина от кандидатите са жени

Общо 60 души попълват гражданската квота в листите на БСП за парламентарните избори, похвалиха се социалистите и отбелязаха, че сред кандидатите има 12 жени.

 

От пресцентъра на червената централа посочиха, че става въпрос за хора на изкуството и културата, юристи, изявени спортисти, представители на военни организации, лекари, архитекти, строители, учители.

 

Сред гражданските лица в листите са фигури като оперния певец Калуди Калудов, олимпийския медалист Таню Киряков, психолога Христо Монов, издателя Мартин Захариев.

 

Списъкът допълват Пламен Грозданов, изпълнителен директор на сдружение „Съюз Произведено в България” и бивш посланик в Руската Федерация; Петър Чобанов, член на Управителния съвет на Българската макроикономическа асоциация и специалист в областта на финансова стабилност, паричния пазар и икономическата конвергенция; Петър Кънев – член на Настоятелството на СУ „Св. Климент Охридски” и вицепрезидент на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България; председателят на съюза на българските писатели Николай Петев.