Все по-рядко търговци по морето си позволяват да нарушават закона заради солените глоби

Масови проверки на Агенцията по безопасност на храните по морето. Проверяват се плажни ивици за нерегламентирана продажба на храна, както и крайбрежни заведения. 

 

По обед се разхождаме из Слънчев бряг. Пред павилионите за бързо хранене опашките са дълги, а бутилките със сосове са оставени на припек на слънцето. Момичето зад щанда обяснява, че е изнесла сосовете преди минута, жегата няма толкова бързо да ги вкисне. Иначе не успявала да обслужи клиентите. 

 

С инспектори от Агенцията решаваме да проверим и избран от нас обект за дюнери в Поморие. Персоналът е със здравни книжки, спазена е последователността за приготвяне на продуктите, както и начина за съхранение.

 

Все по-рядко търговци по морето си позволяват да нарушават закона заради солените глоби, въпреки това има десетки клопки за туристите.

 

Агенцията за безопасност на храните съветват всички туристи по морето, които имат някакви съмнения относно качеството на храната, която са закупили или консумирали да подават сигнали на националния телефон 0700 122 99. Сигнали могат да се подават и в районните поделения на Агенцията, както и на интернет страницата й.

 

Репортер: Цеца Алексова