Решението идва часове, след като Сугарев бе приет в болница по спешност

Едвин Сугарев, който обяви гладна стачка срещу правителството на Пламен Орешарски, я прекрати часове, след като бе приет в реанимация. За хоспитализирането му съобщи една от дъщерите му пред БНР. Гладуването прекратяват и четири от шестте му деца, които го подкрепиха в акцията.

 

По-рано в разпространено до медиите отворено писмо до Сугарев те заявиха:

 

"Ние, Борис, Ела, Йоан, Кристиан, Стефан и Тея, се обръщаме към теб като твои деца с желанието да заявим своята съпричастност към безкористния ти жест и решителност. Въпреки молбите, които отправиха към теб интелектуалци, общественици и граждани, въпреки загрижеността на семейството и приятелите ти, въпреки влошаващото ти се здраве, решението да продължиш беше твърдо. Разбираме тежестта на твоята дума, но отказваме да приемем факта, че тя остава нечута".

 

Четирима от тях - Йоан, Кристиан, Стефан и Тея, заявиха, че също започват гладна стачка, защото не приемат да живеят в общество, в което протестът на хилядите българи не осъществява своето предназначение: "Въпреки съвета ти никой да не те следва в това гладуване, решихме, че не можем да те оставим сам, и се присъединяваме", заявяват още децата на Сугарев.

 

Писмото бе подписано от Борис Сугарев, Ела Сугарева-Макгий, Йоан Сугарев, Кристиан Сугарев, Стефан Сугарев, Тея Сугарева. Тея Сугарева коментира, че правят това, за да подкрепят баща си, чието състояние се е влошило. "За мен връщане назад няма", заяви тя. 

 

Животът на Едвин Сугарев е вън от опасност, увериха от болницата в която е настанен. Той е поставен на системи и е стабилизиран. В крайна сметка Едвин Сугарев и близките му прекратиха гладната стачка.