Енергийният министър обеща преговори за повишение цените на въглищата

Спасителната операция в мина Ораново напредва при възможно най-бързи темпове, обяви енергийният министър Драгомир Стойнев. По думите му от общо 54 метра земна маса до предполагаемото място на блокираните под земята работници са изчистени 24.

 

„Преди да станем политици, бизнесмени, журналисти, синдикалисти, преди всичко сме хора”, заяви Стойнев пред представители на медиите. „Най-важното в момента е да намерим момчетата и да успокоим семействата им”, добави министърът на икономиката и енергетиката.  

 

Всяка информация, която се появява в публичното пространство оказва силно влияние върху хората, участващи в спасителната операция, подчерта Драгомир Стойнев.

 

От думите на министъра стана ясно, че вече са разпредени проверки на обстоятелствата, довели до инцидента и след приключването на спасителните дейности резултатите от тях ще бъдат оповестени публично.  

 

„Ситуацията е кризисна”, заяви Стойнев и подчерта, че „нищо няма да бъде скрито”.

 

Енергийният министър обеща на синдикатите преговори за повишаване цената на въглищата. Новият модел на ценообразуване на електроенергията гарантира работа за всички, заяви той след заседание на Обществения съвет в Министерството на икономиката, енергетиката и туризма.