Заместници на Цветлин Йовчев ще бъдат Васил Маринов и Пламен Ангелов

Със заповеди на премиера Пламен Орешарски Васил Маринов и Пламен Ангелов бяха назначени за заместник-министри на вътрешните работи в сряда.

 

През последните месеци Маринов оглавяваше Териториалната дирекция „Национална сигурност“ - София. Преди това е работил в администрацията на президента като секретар по отбрана и сигурност и е бил задграничен представител на ДАНС в Белгия.

 

Заемал е и постовете директор на Дирекция „Противодействие на корупцията“ и генерален директор на Главна дирекция „Икономическа и финансова сигурност“ в ДАНС

 

От декември 2012 г. до юли 2013 г. Пламен Ангелов е бил началник отдел „Европейски политики и инициативи“ в Дирекция „ЕС и международно сътрудничество“ на МВР. 

 

Преди това е бил съветник по правосъдие и вътрешни работи в Постоянното представителство на България към ЕС в Брюксел. От юли 2005 г. до май 2008 г. пък е бил представител на МВР в посолството на България в Лондон.

 

Ангелов е работил и като юрисконсулт в „Гранична полиция“ в МВР, както и следовател към Столичната следствена служба. 

 

На заседанието си в сряда Министерският съвет реши още Недялко Недялков да бъде назначен на поста заместник-председател на ДАНС. Мандатът му е 5-годишен.