Минути след началния час на протеста обаче хората все още са малко

46-и ден продължават антиправителствените демонстрации в София. Протестиращите, които призовават кабинета „Орешарски” да подаде оставка, започнаха да се събират пред Министерски съвет към 19 часа.

 

Минути след началния час на протеста обаче хората все още бяха по-малко от обикновено заради високите летни температури.


На площад "Независимост" не се забелязваше засилено полицейско присъствие.


Междувременно, пред Народното събрание към 19 часа единствените хора бяха малка група протестиращи, повечето от които са част от постоянния палатков лагер.

 

След като недоволните се събраха, те обичайно поеха към Народното събрание и Орлов мост. Шествието беше предвождано от музиканти с тъпани, а пред парламента недоволните запалиха свещи. Утре, 30 юли, по традиция протестът подължава с пиене на кафе.


Спокойна е обстановката пред парламентаПо-рано през деня недоволни от управлението на Пламен Орешарски се събраха пред Народното събрание, където изпиха символично по чаша кафе. Стигна се обаче до леки сблъсъци между протестиращи и шофьор на автомобил, който се опита да премине в момента, в който протестиращите блокираха движение. 


Недоволните запалиха свещи пред парламентаМеждувременно, в интернет продължава да тече инициативата „вземи си половин свободен ден от работа”. Идеята на хората, които застават зад идеята, е на 50-ия ден от протестите хората да си вземат половин ден отпуск, за да се съберат пред Народно събрание в последния  работен ден на депутатите и да изпратят депутатите в летен отпуск.


Репортери: Мария Цънцарова, Марина Стоименова и Георги Георгиев