„Армейците” вече са собственост на "Лира Инвестмънт"

Отборът на ЦСКА вече има нов собственик. Новината бе обявена в официално съобщение в сайта на „червените”.


След одобрението на Комисията за защита на конкуренцията, окончателно бе приключена сделката за придобиване на 100% от акциите на ПФК ЦСКА между компаниите „Титан Спорт” и „Лира инвестмънт”, гласеше информацията, представена по-рано днес.


Съгласно окончателното споразумение "Лира инвестмънт" поема дълг в размер на 10,2 млн. лв., включително 6,8 млн. лева към Националната агенция по приходите. Останалите дългове се поемат от фирмата "Титан Спорт" и са гарантирани от нейния изпълнителен директор Иво Иванов.


С това първата фаза за извеждането на ПФК ЦСКА от състояние на неплатежоспособност е приключена. Новото ръководство на клуба пристъпва към преструктуриране на унаследените задължения и към тяхното обезпечаване.


Същевременно ще бъде направено всичко възможно този процес да не попречи на текущата издръжка на клуба и на продължаващата селекция, която както е известно, започна практически от нула едва на 10 юли тази година.


Ръководството на ПФК ЦСКА разчита особено много на искрената и безкористна подкрепа на своите фенове, чието завръщане на стадионите е най-голямата гаранция за успехите, които ни предстоят”, допълниха в обръщението си представителите на ЦСКА.