Шампионатът в Москва завърши със супер резултат в тройния скок

Юсейн Болт спечели 8-ми златен медал от световните първенства и по този показател се изравни с великите Карл Луис и Майкъл Джонсън. За втори път в историята ямаецът стана троен световен шампион. След като триумфира в спринтовете на 100 и 200 метра, днес Болт спечели и щафетата 4x100 метра, като квартетът на Ямайка финишира за 37 секунди и 36 стотни.

 

При жените Шели-Ан Фрейзър-Прайс също стана тройна шампионка. Както и Болт тя бяга четвърти пост на щафетата и заедно със съотборничките си постигна резултат от 41.29, което е нов рекорд на първенствата.

 

Французинът Теди Тамго спечели тройния скок, като стана едва третият атлет в историята, преминал над 18 метра. Резултатът му от днес – 18.04.

 

Напълно очаквано доминиращата през сезона Кристина Обергфьол взе титлата в хвърлянето на копие. Германката записа 69 метра и 5 сантиметра.

 

Азбел Кипроп стана двукратен световен шампион, след като бе най-бърз на 1500 метра. Кениецът финишира за 3 минути, 36 секунди и 28 стотни. Неговата сънародничка Юнис Сум спечели бягането на 800 метра, като победата бе постигната с резултат от 1:57.38.

 

14-тото СП по лека атлетика завърши с триумф на домакините от Русия, които изпревариха Съединените американски щати в таблицата по медали, макар и само с едно златно отличие в повече.