Официалното отркиване ще бъде на 31 август, а същинският старт - ден по-късно

Българският колоездачен съюз (БКС) представи пред медиите 63-та Международна колоездачна обиколка на България. За събитието и неговите мащаби разказаха председателят на БКС Петър Бончев и директорът на Обиколката Веско Михайлов.


"Международната колоездачна обиколка на България е едно от най – престижните колоездачни състезания в Европа, което и тази година привлече опитни състезатели от традиционно силните в колоезденето държави като Франция и Германия. Вярвам, че българските отбори ще успеят да представят страната ни достойно", каза председателят на БКС.


В обиколката ще участват 20 отбора, сред които 5 от България: "Васил Левски" София, "Хемус" Троян, "Цар Симеон" Пловдив, КК "Бургас" и КК "Несебър". Тази година обиколката ще бъде от шест етапа, като първите два ще бъдат в един ден.  


На 31 август от 18:00 ч. пред храм-паметника "Св. Александър Невски" ще се състои откриването на тазгодишното състезание. На следващия ден (1 септември) от 9:30 ч. държавният глава на Република България Росен Плевнелиев ще даде символичен старт на обиколката пред сградата на Президентството.