Гледайте мача тази събота само по DIEMA

Кубрат Пулев смята, че има всичко необходимо, за да победи Тони Томпсън на 24 август и да стане официален претендент за световната титла на Владимир Кличко.


Пред медиите в Германия Пулев, който ще се бие за първи път за световната титла, ако успее да надвие американеца, заяви:


"Важността на този мач не ме притеснява ни най-малко. Мотивиран съм най-накрая отново да стъпя на ринга и да си свърша работата". Целта ми е да стана световен шампион".


Последният път, в който Кобрата имаше шанса да покаже своите умения, бе победата с нокаут срещу Александър Устинов. Оттогава, имена като Томаш Адамек решиха да не се противопоставят на българина. 


"Предполагам, че ги е страх да не загубят от мен. Може би тези боксьори смятат по друг начин да си уреждат голям бой. Аз нямам проблем да излизам срещу силните боксьори, срещу такива, които имат амбиция да се боксират срещу най-добрите, като Томпсън например.", сподели още Пулев. 


41-годишният Томпсън, който ще се пробва да стигне до трети мач срещу Кличко, пък заяви: 


"Това е голям мач за мен. Дано третият път бъде щастлив. Увереността в силите ми е голяма, след като спрях Прайс не веднъж, а два пъти през тази година. Беше хубаво да видя, че тялото ми издържа битките на толкова високо ниво. Мачът с Пулев ще приключи след осем рунда, а победителят ще съм аз". 


Пулев обаче има различно мнение по въпроса:


"Аз не само искам да го победя - аз трябва да го победя! Няма значение дали ще спечеля по точки или ще го нокаутирам. След това, никой няма да може да говори за достоен претендент за световната титла, без да споменава името Кубрат Пулев!".


Двубоят, който ще определи официалния претендент за световната титла на Владимир Кличко ще бъде излъчен директно по телевизия DIEMA тази събота (24 август) от 22:00 ч. Студиото преди мача започва 20 минути по-рано.