Българският шампион отстъпи с 2:4 от Базел в София

Българският шампион Лудогорец почти сигурно се раздели с Шампионската лига, след като загуби с 2:4 в София първата среща срещу Базел от плейофите за влизане в групите на най-комерсиалния европейски клубен турнир.


Швейцарците поведоха първи в резултата в 12-та минута, когато египтянинът Мохамед Салах получи чудесен диагонален пас от Фрай отдясно в наказателното поле и с прецизен удар в левия ъгъл на Стоянов не сгреши за 0:1. Българският шампион все пак успя да изравни резултата в 23-та минута. Марселиньо получи хубаво подаване от Безяк, поведе си топката и майсторски копна над вратаря Ян Зомер за 1:1. 


Лудогорец чрез Иван Стоянов дори успя да поведе с 2:1 в 50-та минута, но в 59-ата минута Салах бе изведен срещу Владо Стоянов и с удар покрай него халфът изравни резултата за 2:2. След неразбирателство в отбраната на Лудогорец, Джовани Сио в 64-ата минута получи топката, напредна и с точен удар в десния ъгъл даде нов аванс на своя отбор. 


Фабиан Шер в 84-та минута почти на 100% класира своя тим в групите на Шампионската лига, след като реализира 11-метров наказателен удар, отсъден за нарушение на Кайсара срещу Салах, оформяйки крайното 2:4. Играчът на българския тим пък получи червен картон от елитния немски рефер Волфганг Щарк и по този начин футболистите на българския отбор трябваше да доиграят мача с 10 човека. В крайна сметка, Лудогорец трябва да направи чудо на реванша в Швейцария, за да острани отбора на Иван Иванов, но дори и да не успее, все пак ще играе в групите на Лига Европа.