Гледайте двубоя в събота от 22:00 ч. само по DIEMA

Във връзка с предстоящия мач българският треньор на Пулев, Михаил Таков сподели своите очаквания:


"Няма да има никакво подценяване. Мачът ще си бъде труден и тежък с класен противник, който има само две загуби и то от Кличко. Американците имат специфичен стил на игра професионален, който няма нищо общо с аматьорския."


Таков направи този коментар след като заедно със старши треньора на национални отбор по бокс за аматьори Палми Ранчев споделиха как върви подготовка на представителния ни тим за Световното първенство през месец октомври.


Единствената ни по-сериозна надежда за шампионата е бронзовият медалист от Игрите в Лондон Тервел Пулев в категория до 91 килограма. При 60-килограмовите ще отсъства световният шампион от 2009 г. Детелин Далаклиев, който има подписан договор за новия сезон на "Биг Брадър". 


По програма в началото на септември на националите им предстои участие на турнира "Златен пояс" в Румъния и след това в "Купата на президента" в Турция. От 12-ти до 26-и септември те ще се подготвят в София, като българската федерация е договорила спаринги с националния отбор на Венецуела и отбор от Казахстан. След това състезателите ще отпътуват за Алмати, където от 9 октомври започва Световното първенство.