Бедствието няма да попречи на подготовката за театралния фестивал "Сцена на кръстопът"

Очаква се днес да приключи окончателният оглед на щетите от пожара в Драматичен театър Пловдив. Актьорите са категорични, че новият сезон няма да бъде провален. В разгара е и подготовката на  театралния фестивал „Сцена на кръстопът”, който започва на 10-и септември.


Освен експерти от полицията и пожарната, на място да оценява щетите ще присъства и културният министър Петър Стоянович. В комисията участват и областният управител и кметът на Пловдив. Те ще решават какви действия да бъдат предприети, за да се реши проблемът по-бързо и как театърът да посрещне новия сезон.


Бедствието обаче не пречи на пловдивските актьори да се готвят за предстоящия театрален фестивал „Сцена на кръстопът”, който се открива след две седмици. В момента репетициите се провеждат на сцената на Дома на културата „Борис Христов”.


И през новия сезон камерните постановки ще продължат да се играят на малката сцена, която не е пострадала. Междувременно в социалната мрежа вече има група в подкрепа на театъра. Към нея са се присъединили стотици хора от България и от чужбина.


Очаква се в най-скоро време, когато се изясни окончателният размер на щетите, да се оповести набирателна сметка в помощ на Пловдивския драматичен  театър.