Работничките от “Интендантско обслужване” са доволни от уволнението на ръководството

Трети ден шивачките от „Интендантско обслужване“ - Калофер продължават с гражданското си неподчинение заради неизплатени заплати.

 

Военният министър Ангел Найденов уволни вчера изпълнителния директор на предприятието Соня Неделчева и двамата членове на борда, след като в ефира на Нова ТВ работничките разказаха, че са оставени без пари, но са принудени при нечовешки условия да се трудят по девет часа на ден, за да изпълнят нормите.

 

Шивачките заявиха, че са доволни от реакцията на министъра, но твърдо са решени да не се връщат на работните си места, докато не получат накуп трите дължими заплати. До момента жените са взели остатъка от възнаграждението за май, а някои  от тях са получили и юнската заплата. Това не удовлетворява протестиращите, които възнамеряват тази сутрин отново да блокират портала на предприятието, без да влязат вътре.

 

Финансовият одит на Военното министерство показва, че дружеството е приключило първото полугодие на годината със загуби в размер на 315 хил. лева. Миналата година загубите са били 707 хил. лева, които ръководството на фабриката е допуснало, въпреки осигурените поръчки от държавата.