Редица други кадрови промени приеха на заседанието на Министерския съвет

Ренета Инджова остава шеф на Националния статистически институт. Това стана ясно по време на заседанието на Министерския съвет днес.


В интерес на работата ние подкрепихме г-жа Инджова. Тя беше назначена от правителството на ГЕРБ. За съжаление обаче във връзка с обществена поръчка възникна конфликт още преди около година. Тогава този проблем не беше решен. Откакто това правителството дойде на власт, ние непрекъснато сме обсипани с информации. Оказа се обаче, че това е доста сложен казус”, коментира вицепремиерът по икономическите въпроси Даниела Бобева.


Редица други кадрови промени бяха приети на заседанието на МС. Правителството освободи зам.-председателя на Националния статистически институт Цветан Нанов и неговото място ще заеме Сергей Цветарски.


Освободен беше и Мартин Иванов от поста председател на Държавната агенция „Архиви”, като за нов шеф на Агенцията бе определен Иван Комитски.


С друго свое решение Министерският съвет определи Ваня Стефанова за заместник-председател на Държавната агенция „Национална сигурност”.