Температурите ще са по-скоро летни от 23 до 28 градуса, на югозапад до 29

Утре се очаква малко по-топло време от днес. Над страната ще е предимно слънчево. Сутринта повече облаци ще има над източните райони, но бързо ще намалеят. Следобед от запад ще се появи разкъсана средна и висока облачност, а над планините – купеста, от която няма да вали. Вятърът ще продължи да отслабва и ще е до умерен от запад-югозапад.

 

Сутринта ще е доста хладно - между 9 и 14 градуса. Следобед обаче температурите ще са по-скоро летни от 23 до 28 градуса, на югозапад до 29. 

 

По Черноморието сутринта временно ще има повече облаци, но през деня ще е слънчево с умерен вятър от запад-северозапад. Температурата на въздуха ще е от 24 до 26 градуса, а на водата – от 21 на север до 24 на юг.

 

В планините ще е слънчево с незначителна купеста облачност следобед. Ще духа умерен, по върховете и  по-силен западен вятър. Максималните температури на 1000 м ще са 14, 15 градуса, а на 2000 - около 6.

 

Циклонът, който донесе валежите у нас и на Балканите, утре вече ще е далеч на североизток. С него и интензивните дъждовете ще се изместят към Молдова, Украйна и Северното Черноморие. Още две хладни вълни носят превалявания в Европа. Първата ще достигне до централните части на континента – от Полша до Алпите и Италия. Втората ще обхване Британските острови и района на Северно море.

 

Затова и в Северна и Западна Европа дневните температури ще са от 14 до 19 градуса. На юг ще е доста по-топло с максимални от 23 до 28 градуса, на Пиренеите до 31, 32.

 

У нас в понеделник ще има значителна средна и висока облачност, от която няма да вали. Тя ще се разкъса и намалее привечер и през нощта. Във вторник ще е предимно слънчево и топло. Следобед от северозапад ще започне да навлиза по-хладен въздух и в сряда температурите ще се понижат и на места ще превали. В четвъртък валежи ще има в повече райони, без крайните северни и ще се затопли. В петък дъждовете бързо ще спрат.