Проекторешението на националистите е крайно, смята военният министър

Три парламентарни комисии не приеха предложението България да заеме неутрална позиция по отношение на конфликта в Сирия. Проектът за решение, внесен от лидера на „Атака” Волен Сидеров и група народни представители, беше отхвърлен на съвместно заседание на Комисията по отбрана, Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред и Комисията по външна политика към Народното събрание.

 

Предложението на националистите включваше обявяване на неутралитет, решение страната ни да не изпраща военни контингенти и формирования и забрана за предоставяне на територии, военни база и/или цивилни съоръжения във връзка с евентуален военен конфликт в Близкия Изток.

 

Проекторешението на „Атака” ограничава възможните реакции и действия на българската страна, коментира след заседанието министърът на отбраната Ангел Найденов, цитиран от „Фокус”. „Разбирам и уважавам основанията на „Атака” за внесеното проекторешение, но във вида, в който е предложено, то е крайно и не може да бъде подкрепено”, подчерта военният министър.