"Мелония" не са направени за разходка из града, но впечатляват с анатомичния си дизайн

Наим Джозефи е първата дизайнерка, представила обувки, изработени по новата 3D технология, иноваторските „Мелония”. Шведската дизайнерка разкрива своите обувки в сп. „Форбс” като „вид футуристично виждане на идеала за общество, което се фокусира едновременно върху идентичността и индивидуалността на всяка личност”.


За създаването на обувките Джозефи работила съвместно с дизайнера Сузан Юсуф. „Екологичният продукт” придобива перфектния размер за всеки човек, а тайната се крие в изработката на всеки чифт. Дизайнерите сканират стъпалата на клиента, измервайки техния размер, ъгли и очертания. Данните се задават на 3D-принтера, който ги изработва пласт по пласт.


Джозефи, разбира се, казва, че обувките „Мелония” не са направени за разходка из града, но техният дизайн е анатомичен и в същото време архитектурен.


Името на Джозефи в света на модата е синоним на иновация и много пъти е сравнявана с иконата в бранша Александър МакКуин. През 2012-а тя представи колекцията си по време на модната седмица в Стокхолм. Оттогава тя не престава да експериментира с нови материали в моделите си.