Столичното дерби завърши 0:0

Левски и Локомотив /Сф/ завършиха 0:0 на стадион „Георги Аспарухов” в първи мач от 12-я кръг на „А” група. Гол на „сините” в продължението на мача, бе отменен от главния съдия Христо Ристосков заради нарушение и така тимът на Славиша Йоканович сложи край на серията си от три пордни победи в първенство.
 
Левски доминираше в мача и бе по-близо до успеха, но липсата на достатъчно идеи в нападение, донесе само точка на отбора. Владимир Гаджев, Димитър Макриев, Даниел Димов и Мирослав Иванов имаха добри възможности да се разпишат, а лидерите на Локомотив Маркиньос и Гаел, бяха основната заплаха за вратата на Блажевич. 
 
Най-интерсният момента в срещата настъпи в петата минута от продължението, когато Даниел Димов успя да се разпише, но Христо Ристосков не зачете попадението, тъй като прецени, че Димитър Макриев е изблъскал Александър Бранеков.  
 
Левски остава на шесто място във временното класиране преди изиграването на останалите двубои от кръга и отново показаха, че се представят много неубедително на като домакини пред този сезон. Със спечелената точка пък Локомотив се изкачи временно с една позиция в подреждането и вече е осми.