Жуниор Мораес и Грегъри Нелсън записаха по 90 минути за „Металург” Донецк

Отборът на „Металург” Донецк записа кошмарно поражение с 9:1 като гост на „Динамо” Киев. В тима от Донецк се подвизават четирима играчи, които са играли в родното ни първенство – бившите „армейци” Велизар Димитров, Грегъри Нелсън и Жуниор Мораес и крилото Зе Соареш, който игра за „Левски”.

 

В злощастния двубой участваха само Нелсън и Мораес, като вторият се отчете с асистенция при единственото попадение за „Металург”. За „Динамо” головете отбелязаха Юнес Белханда (3), Джърмейн Ленс и Андрей Ярмоленко (2) и по едно попадение добавиха Харуна и Мбокани.

 

В друг мач от украинското първенство съперникът на „Лудогорец” в групите на Лига Европа „Черноморец” Одеса записа равенство 0:0 срещу „Волин” Луцк. Това е трети пореден мач, в който играчите на Роман Григорчук не успяват да победят и след доброто начало на сезона вече заемат четвърто място в таблицата – с две точки по-малко от „Шахтьор” и „Днипро” и с цели пет зад лидера „Металист” Харков. „Динамо” Киев е на пета позиция, а „Металург” Донецк – на 10-о.