Министър Найденов ще награди военнослужещи от ВВС за проявен висок професионализъм

Утре отбелязваме празника на авиацията и Военновъздушните сили. Честването на празника ще започне в 10:00 часа с поднасяне на на венци и цветя пред Паметника на летеца на площад "Народно събрание", в Алеята на летците на Централните софийски гробища и пред Паметника на летците от 6-ти изтребителен полк в квартал „Иван Вазов”.


От 11:00 часа пред Монумента на авиацията и българските Военновъздушните сили на площад „Авиационен” в столицата ще започне тържествена церемония с участието на представителни подразделения на ВВС.


По време на церемонията ще бъдат обявени и носителите на приза „Военнослужещ на годината” от петте рода войски на ВВС - авиация, зенитно-ракетни войски, радиотехнически войски, комуникационно-информационни навигационни системи и логистика. Ще бъде отслужен и празничен водосвет за успехи, здраве и благополучие на личния състав на Военновъздушните сили.


Министърът на отбраната Ангел Найденов ще участва в тържественото отбелязване на празника на Военновъздушните сили. Той ще награди военнослужещи от ВВС за проявен висок професионализъм, съобщават от Министерството на отбраната.


Припомняме, че 16 октомври е обявен за Празник на авиацията и ВВС през 1963 г. с разпореждане на Министерския съвет. На тази дата по време на Балканската война през 1912 г. е извършен първият боен полет.