За много области е обявен жълт код за валежи и силен вятър

Утре, 17-и октомври, ще бъде хладно, дъждовно и ветровито. За много области, без Югозападна България, е обявен жълт код за валежи и силен вятър.


През нощта преваляванията ще обхванат цялата страна. Със силен северозападен вятър ще започне да навлиза студен въздух.


Преди обед по-интензивни ще бъдат дъждовете в източните райони, а следобед в северните. На места количествата ще достигнат 30-40 литра на квадратен метър. Разкъсвания на облачността ще има в Югоизточна България. Северозападния вятър ще е умерен, в Дунавската равнина и по морето и силен.


Минималните температури ще са от 7 до 12 градуса, но заради вятъра и валежите ще ни се струва доста по-студено. През деня температурите няма да се различават съществено от сутрешните - между 10 и 15 градуса.


И в планините ще бъде мъгливо, студено, ветровито и с превалявания. Над 1400 метра ще вали сняг и дори ще натрупа, на места до 15, 20 сантиметра. Температурата на 1000 метра трудно ще превиши 5-6 градуса, а на 2000 максималната ще е около нулата.


В петък ще остане хладно и ветровито. Сутринта в Източна България ще има превалявания, но  по-късно от запад облаците ще се разкъсат и намалеят. През почивните дни и в началото на следващата седмицата ще бъде предимно слънчево и почти тихо. Ще се затопли и максималните температури в понеделник и вторник ще са между 21 и 27 градуса.


Повече за времето – в Sinoptik.bg