Показанията на термометрите няма да се повишат съществено и максималните ще са между 10 и 15 градуса

Слънцето днес изгрява в 7:42 часа, а продължителността на деня вече е под 11 часа. До пълнолуние остават два дни и Луната ще изгрее в 17:46.

 

В момента вятърът в Дунавската равнина е силен от запад-северозапад и в Русе, Плевен и Оряхово достигна 60 - 70 километра в час, а в Ловеч и до 100. 

 

През нощта най-много дъжд валя в Западна България – в София паднаха 20 литра/кв.м, в Драгоман - 11, Кюстендил - 13, а на Мусала валежите бяха от сняг. 

 

Днес ще бъде дъждовно, хладно и ветровито. По-интензивни валежи – до 30 - 40 литра на квадратен метър за деня се очакват в Северна и Източна България. Затова за много области в страната, с изключение на Югозападна България е обявен жълт код за обилни валежи и силни ветрове. 

 

Температурите в момента са от 6 - 7 градуса във високите западни полета до 12, 13 градуса, край морето. Вятърът и валежите обаче създават усещане за доста по-студено време, така че не се подлъгвайте по температурите и си облечете топли дрехи. През деня показанията на термометрите няма да се повишат съществено и максималните ще са между 10 и 15 градуса. 

 

Повече за времето днес може да научите винаги на Sinoptik.bg.