Рейс с 20 пътници излезе от платното и се обърна в канавката на пътя за Карлово

Три катастрофи с автобуси станаха само за един ден в Пловдив. Един от инцидентите беше на пътя за Карлово. При него рейс с 20 пътници излезе от платното и се обърна в канавката. При катастрофата няма загинали, пострада ли са мъж и две жени.

 

Инцидентът е станал около 10 часа между селата Калояново и Граф Игнатиево, на прав и мокър участък. Автобусът е пътувал от Хисаря за Пловдив. По думите на шофьора лек автомобил, който превозвал закуски, предприел неправилно изпреварване. Навлязъл в лентата за насрещно движение и се блъснал странично в рейса.

 

Пътниците счупили един от страничните прозорци и така излезли от автобуса, който при удара с колата е изхвърчал в канавката и се е обърнал на една страна. При инцидента леко са пострадали две жени на 19 и 36 години, които са пътували в автобуса. 21-годишният водач на колата също е пострадал. След преглед в болницата и тримата са освободени за домашно лечение.

 

И двамата шофьори са тествани с дрегер. Алкохолната им проба е отрицателна. От „Пътна полиция“ ни предупредиха да бъдем внимателни на пътя, защото на много места в страната настилките са мокри и хлъзгави.

 

Репортер: Благой Бекриев