Държавният глава подчерта, че трябва да се види чии интереси е нарушил

Какво ли не се изговори и какво ли не се изписа срещу мен от определена медийна група и свързани с нея политици. В какви ли не схеми и скандали бях замесен. Ще взема за пример измисления скандал за къщата ми в Гърция”. Това обяви държавният глава Росен Плевнелиев.


„Наглостта на самозвани популисти и задкулисието зад тях е безгранично. Масово се тиражираше, че съм разнасял куфарче с пари зад границата в нарушението на законите и съм платил в брой – това не е вярно. Платил съм имота изцяло по банков път чрез банковата си сметка през Националната банка на Гърция, която заедно с къщата ми са декларирани пред данъчните власти на Гърция”, поясни още Плевнелиев за нашумелия скандал около къщата му в Гърция.


Той поясни, че парите са преведени на два транша. Според него обаче общественото мнение се манипулирало с нелепи и неверни твърдения.


Държавният глава подчерта още, че трябва да се види чии интереси е нарушил, когато е разкритикувал избора на председател на ДАНС. Плевнелиев се зарече, че до края на седмицата ще сезира Конституционния съд за избора на Делян Пеевски за председател на ДАНС.