ДКЕВР ще преразгледа таксите за повторно включване на клиенти, чието електричество е спряно

„Няма причини цената на тока да се повишава през тази зима”, каза председателят на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) Анжела Тонева. 

 

Тя уточни, че предстои комисията да преразгледа таксите за повторно включване на клиенти, чието електричество е спряно, към мрежата. Според Тонева при обсъждането на този въпрос ще се търси максимална справедливост и за двете страни.

 

Председателят на ДКЕВР обясни, че твърденията на ЕНЕРГО-ПРО, че ниската цена на тока е спънка пред инвестициите, не са логични. „Комисията има решение размерът на инвестициите да се взема предвид при формирането на цената на електроенергията, но след като станат факт”, каза Тонева, цитирана от БТА. 

 

Тя посочи, че енергийните дружества в страната трябва сами да вземат управленски решения как и какви инвестиции ще правят, но са длъжни да поддържат качеството на услугите си. Тонева добави, че досега контролът върху работата на тези компании е бил леко занемарен, но това ще бъде променено и дейността им вече ще се следи стриктно постоянно.