Саша и Атанас Русеви от Николаево бяха разпитани от полицията

Гръцки медии публикуваха разследване, в което казват, че са открили биологичните родители на малката Мария и те наистина са българи. Следата води в град Николаево, Старозагорско. Според разследването, майка е жена на име Саша Русева. Екип на Нова ТВ се срещна по-рано с жената и нейните роднини.

 

Кръвни проби за ДНК-тест дадоха днес предполагаемите родители на Мария. Майката – Саша Русева потвърди, че е родила дете в Гърция и го е оставила, за да се върне при другите си 10 деца в кв. „Възраждане” на град Николаево. Там познават семейството, но нито роднините, нито съседите са виждали русата Мария.

 

След като бяха разпитани в полицията в Гурково, Саша и Атанас Русеви са дали кръвни проби. Бащата не пожела да коментира, а майката каза, че е готова да прибере Мария, ако се докаже, че е нейно дете.

 

Децата на Саша и Атанас не са сигурни, че имат още една сестра, но нямат нищо против. По разкази на съседи и роднини семейството заминава в Гърция преди 4 – 5 години да бере чушки.

 

Семейството е бедно, бащата е бивш затворник. Освен в затвора за побой, Атанас Русев е лежал и в психиатричната клиника в град Раднево.

 

Според хората в махалата малката Мария е родена в Гърция, въпреки че родителите са запазили това в тайна. Дали детето е продадена или просто изоставено и дали наистина Саша и Атанас са истинските му родители - предстои властите да установят.

 

Повече по темата ще научите от видеото.