Четирима младежи без обвинения са в затвора заради взрива пред офиса на Евророма

През юни миналата година пред офиса на  партия Евророма в Сандански избухна бомба и месец след това от тежките рани в болницата почина 59-годишния Малин Илиев. 

 

За взрива веднага са задържани четирима местни младежи-футболни фенове, като в последствие един от тях – Стоян Ставрев, е освободен под гаранция. 

 

Пропуснати новиниОстаналите - Николай Йовев,  Васил Георгиев и Александър Ангов, вече година и пет месеца са в ареста. През това време се сменят няколко работни обвинения, сред които унищожаване на сграда и умишлено убийство, а мотивът е престъпление от омраза. 

 

Обвинителен акт срещу момчетата и до момента няма, а от прокуратурата в Благоевград отказват всякаква информация по случая. 

 

Близки и приятели на арестантите са категорични, че те са невинни и нямат нищо общо с взрива. Всеки един от младежите има желязно алиби. 

 

Разследващите като че ли пропускат този факт, защото свидетелите, които искат да го потвърдят, не са разпитани. 

 

Близките на задържаните са на мнение, че има много пропуски в разследването, а адвокатите им смятат, че няма годни доказателства, които да ги уличат в престъпление. Николай, Васил и Александър в момента са в Бобовдолския затвор.