Сеп Блатер осмя Кристиано Роналдо

Номинациите за Златната топка бяха съпътствани и от огромен скандал. Повод за него бе изказване на президентът на ФИФА, Сеп Блатер, в което той осмива Кристиано Роналдо и заявява, че предпочита Лео Меси да спечели за пети пореден път Златната топка. 

„Единият харчи повече пари за фризьор от другия, но не мога да кажа кой е по-добрият. Лео е като добро дете. Всеки родител би искал да го има в дома си. Кристиано е като командир на терена”, заяви Блатер по време на среща на съюза на Оксфордското общество. 

Думите му предизвикаха огромен отзвук. Старши треньорът на Реал Мадрид, Карло Анчелоти, определи изказването като неуважително, а кралският клуб призова Блатер да вземе думите си назад и да поясни какво точно е имал предвид. Португалската футболна федерация настоя за същото, а самият Роналдо коментира случая в социалната мрежа Фейсбук. 

„Това показва ясно уважението и отношението, което ФИФА има към мен, моя клуб и страната ми. Вече си обяснявам всичко. Пожелавам на господин Блатер здраве и дълъг живот, като със сигурност той ще продължи да бъде свидетел на успехите на своите любими тимове и играчи. Той заслужава това”, сподели звездата на Реал Мадрид.