Участниците са от България, Румъния, Гърция, Сърбия, Белгия, Холандия, Турция и Италия

Повече от 150 котки от България и чужбина ще бъдат показани на изложба в Националния музей "Земята и хората" в София.


Мейнкуни, царствени персийки, плюшените британци - британска синя котка и екзоти, интелигентните сфинксове, синеоките бирманки, невски маскарадни и регдоли, регдол приказните норвежки и сибирски горски котки, елегантните ангори, уникалните безопашати манксове и кимрик, впечатляващите бенгалки, грациозните руски сини, забележителните корниш рекс, шартрьоз, както и миниатюрните шедьоври сингапури, са сред породите, на които ще се радват посетителите.


Участниците са от България, Румъния, Гърция, Сърбия, Белгия, Холандия, Турция и Италия.


Най-много титли събират котките в клас Европейски Премийор - те трябва да имат 24 оценки от различни съдии, за да получат титлата Европейски Премийор. Всяка състезаваща се котка се включва в колкото се може повече изложби, за радост на посетителите на изложбите.


Заветната цел на участниците е да бъдат избрани за представянето на най-красивите котки в заключителното шоу – "Бест ин шоу".


Входът е с билетите за музея на цена 4 лв. Намаление от 2 лв. има за деца над 3 г., ученици, студенти и пенсионери. Двама възрастни и децата им до 18 г. влизат със семеен билет от 6 лв. Групи от 10 и повече деца влизат с билети по 1 лв. През цялото време в музея ще работи и любимият на всички деца Геоложки кът за деца и възрастни.