Предстоят разговори, за да стане ясно изгоден ли би бил блокът

Изграждането на седми блок на АЕЦ "Козлодуй" ще гарантира на страната ни евтин ток през следващите 80 години. Прогнозата е на икономическия министър Драгомир Стойнев. 

 

По думите му предстоят разговори, от които ще стане ясно дали строителството на блока по американска технология ще бъде изгодно за страната ни. Ето как министърът отговори на упреците, че проектът може да се реализира без предварително обявена обществена поръчка. 

 

„Чакайте първо да дадем мандат на Българския енергиен холдинг да преговаря, нека да видим какъв ще е финансовият модел. Дали ще ни удовлетвори, или не. Нека видим и как ще структурираме инвестицията, след това вече можем да говорим и за избор на изпълнител, но това, че политическа партия ГЕРБ ползват методи, които бяха характерни за тоталитарния режим и доноснически методи - това вече си е техен проблем. Оттук нататък основната цел е да има политика, която да гарантира стабилност на българската икономика в дългосрочен план, а не само в две или три години. Тук става въпрос за осигуряване на евтина електроенергия за следващите 80 години”, заяви Драгомир Стойнев.