С много амбиция и много труд Драга се надява някой ден да стане мениджър

Според националната статистика без работа са около 66 000 души на възраст до 25 години. Сред малкото възможности те да бъдат наети са стажантските програми.

 

Драга е младо момиче, започнало работа след подобна програма. Завършила Американския университет в Благоевград с две специалности - бизнес администрация и икономика с маркетинг насоченост.

 

Образованието помага на Драга да влезе в едногодишна стажантска програма. За нейно щастие мястото е обявено в компанията, в която иска да работи още от студентските си години.

 

„Имах много притеснения, тъй като реалната работна среда е много по-различна от това, което виждам в университета. И почти не си спомням как ми мина първият работен ден”, каза тя.

 

Драга признава с усмивка, че през първите шест месеца не се е чувствала уверена в това, което прави. Самочувствието идва след тях и след като й предлагат постоянен трудов договор.

 

Сега всеки ден е различен. Всеки ден се сблъсквам с абсолютно различни предизвикателства. От маркетингова гледна точка ръководя категорията на бисквити и шоколади в компанията и имайки предвид сферата на маркетинга, се занимавам с разработване на нови продукти”.

 

Рецептата й за успех едва ли е изненада за някого – много амбиция и много труд.

 

„Различните проекти, чиито лидер съм – било то от маркетинговата сфера или такива свързани с вътрешни инициативи, правят работата ми толкова разнообразна, че понякога се потапям в нея и се забравям тук на работното си място”.
 

Лоялността на Драга към компанията до голяма степен се дължи на това, че именно там е получила шанс за развитие веднага след университета. "Стажантите ни се обучават и работят във всички отделни на компанията. Това включва „Маркетинг”, „Продажби”, „Снабдяване” - почти всички отдели на компанията", сподели Хуан Карлос Пералехо, изпълнителен директор на "Нестле България".

 

Около 80% от тях остават в компанията и имат развитие. Късметът на Драга ще имат още 180 души. Толкова хора ще могат да се включат в стажантската програма на компанията, в която младото момиче работи.

 

А развитието за Драга се покрива и с амбицията й - някой ден да стане мениджър.