Противниците на Янукович искат да говорят с него, но с помощта на международни посредници

Докато не бъдат наказани виновните за побоя над демонстрантите в Киев и правителството не подаде оставка, кръгла маса между властите и опозицията няма да има. Това заяви депутат от „Баткившина” - една от водещите опозиционни партии в Украйна.

 

По думите на Николай Томенко диалогът трябва да се води не с председателя на Върховната Рада (украинския парламент), а директно с президента Виктор Янукович и неговия екип при посредничеството на международни политически представители, предаде агенция УНИАН.

 

Според депутата правителството е нарушило конституцията на страната и е извършило държавна измяна, като се е отказало едностранно от курса на евроинтеграция на Украйна. Затова преговорите са невъзможни, докато то не подаде оставка.

 

Вчера председателят на Върховната Рада Володимир Рибак инициира свикването на кръгла маса, на която управляващи и опозиция да обсъдят ситуацията в страната. Днес стана ясно също, че във вторник депутатите ще дебатират поискания от опозицията вот на недоверие на правителството.