Това твърди бащата на осъдения за убийството пред дискотека „Соло”

Повече от година осъденият за двойното убийство пред дискотека „Соло” в София не се е виждал със семейството си. Това твърди бащата на Илиян Тодоров – Венцислав.

 

Жестокото убийство беше извършено през април 2009 година. Тогава на излизане от дискотеката две групи се сбиват. В мелето Васил Александров и Кирил Въжаров са намушкани смъртоносно, а трето момче е ранено тежко. Единственият заподозрян и обвинен е Илиян Тодоров. 

 

Преди няколко дни Тодоров окончателно беше признат за виновен за това, че смъртоносно е намушкал двете момчета и получи доживотна присъда. Тодоров обаче се скри от съдебните власти и никой не може да го намери.


 
За изминалите четири години той не каза нито дума за това какво се е случило във фаталната нощ и за това дали е виновен. Вчера обаче проговори за първи път чрез клип, заснет в домашна обстановка и с любителска камера, в който се обръща към главния прокурор Сотир Цацаров и към европейския комисар за правата на човека.

 

Пред Нова телевизия бащата Венцислав Тодоров заяви, че не знае къде е синът му и не се е виждал с него от една година.  

 

„Вярвам му, че не е извършил убийството. От началото на процеса така твърди”, заяви Венцислав. Мъжът потвърди, че към сина му е имало заплахи да мълчи. 

 

„Много уплашен беше през цялото време”, заяви бащата. Според него няма преки доказателства  срещу сина.

 

Венцислав Тодоров предполага, че Илиян е в България, защото няма право да излиза от страната. 

 

Майката на една ог жертвите - Кирил Въжаров, смята точно обратното, че Илиян Тодоров е напуснал страната. 

 

Повече гледайте във видеото!