"Сините" се класираха на 1/4-финалите за Купата на България

Невероятна драма с общо 18 дузпи, донесе победа на Левски срещу ЦСКА в 1/8-финален мач за Купата на България. Реваншът между двата отбори завърши 0:0, а в първата среща също не бяха отбелязани попадения.
 
Символичниите гости от ЦСКА доминираха през по-голямата част от мача и бяха много близо да отбележат гола, който щеше да им донесе огромно предимство. През първата част, Василев и Менди като по чудо не се разписаха след изпълнения на ъглов удар, а изстрел на Чочев бе избит от Пламен Илиев.
 
В началото на второто полувреме, "червените" имаха основателни претенции за дузпа. Шут на Милисавлевич се отби в ръката на Макриев, но въпреки очевидното нарушение на правилата, главният съдия Цветан Кръстев не отсъди наказателен удар. 
 
До края на редовното време, тимът на Стойчо Младенов продължи да бъде по-активен, а единствената по-добра възможност за Левски се откри пред резервата Вутов. В продълженията, двата тима подходиха предпазливо и заложиха на сигурността преди изпълнението на дузпите.
 
При тях Гъргоров уцели гредата, а Карачанаков, Янчев, Попов и Чочев бяха точни за ЦСКА. Удар на Туре бе спасен от Мболи, докато Родригес, Макриев, Ангелов и Вутов не сбъркаха за Левски. Така двата отбора трябваше да изпълняват по още един наказателен удар, за да излъчат победител. 
 
Василев и Даниел Димов успяха да се разпишат, а след като изстрелът на Валентин Илиев бе спасен от Пламен Илиев, Кевин Бру имаше възможност да класира "сините" в следващата фаза на турнира. Шутът на французина обаче бе спасен от Мболи и така драмата на стадион "Васил Левски" продължи. 
 
Менди и Перес бяха точни при осмите дузпи, а кулминацията настъпи, след като шутът на Сидибе бе спасен от Пламен Илиев. Отговорността да донесе място на Левски на 1/4-финалите пое Дъстли Мюлдер, който не сбърка и така "сините" ликуваха. 
 
В следващия етап от турнира, те ще имат за съперник Ботев /Пловдив/.