Светинята беше намерена след пророчески сън

Хиляди хора се стекоха в последните дни в Лопушанския манастир, за да се поклонят пред иконата на Богородица и Младенеца. 

 

Тя беше открита, зазидана в една от стените на обителта, след пророчески сън. 

 

Реликвата беше намерена чрез пророчество. Жена се обажда в Лопушанския манастир. Разказва на игумена - епископ Сионий, че е сънувала зазидана в храма икона. Жената посочва точното място. Но остава анонимна за всички освен за игумена. 

 

Игуменът разказва, че жената е посетила храма за първи път вчера. Дошла със синовете си, а щом видяла иконата започнала да плаче. Епископ Сионий разкри единствено името й – Мария.

 

Дали заради мистерията около откриването на иконата, или заради силата на вярата у българина, интересът към манастира е нараснал.

 

Над 5000 души са се поклони пред откритата наскоро икона на богородица и младенеца. Посетителите обаче са оставили следи от парафин по светинята.

 

„Следите от свещи, които са оставили, ще бъдат грижливо почистени. Имаме уверението и обещанието на г-н Божидар Димитров, че той ще направи една консервация на иконата, едно почистване. И след това тя ще седи на достойно и почетно място в нашия храм”, заяви епископ Сионий, игумен на Лопушанския манастир.