По думите му новата сесия на Народното събрание ще бъде изключително натоварена

„Новата сесия на Народното събрание ще бъде изключително натоварена от гледна точка на реалните проблеми, които съществуват”, заяви лидерът на БСП Сергей Станишев

 

По думите му през миналите шест месеца от работата на Народното събрание е бил даден старт на промяната. „Важно е през тази сесия тази политика да бъде реализирана още по-реалистично - не само това, което беше прието чрез новия бюджет, но и с редица нови инициативи”, добави Станишев, цитиран от БГНЕС. Той каза, че всички осъзнават, че има тежки проблеми и те ще бъдат решавани чрез промени и в Закона за защита на конкуренцията. 

 

„Една инициатива на Партията на европейските социалисти вече е факт на европейско ниво – инициативата за младежка заетост. Тя засяга почти цяла България и става въпрос за усвояване на близо 100 млн. лева. Вече е представен и българският национален план за младежката заетост”, заяви лидерът на БСП.

 

Лидерът на левицата допълни, че ще се постараят да реализират и законодателство в защита и ефективно ползване на природните богатства, както и промени в Закона за концесиите и подземните богатства.