Жените консумирали сладкиша в хотела, в който работят

Две жени от Благоевград са в реанимация, след като яли кекс с опиати. Жените консумирали сладкиша в хотела, в който работят, без да подозират какво има в него. 

 

Според лекарите най-вероятно става въпрос за хашиш, сложен в кексчетата от сина на собственичката на хотела. 

 

Всичко започнало вчера следобед в благоевградски хотел.  Двете рецепционистки - Анка на 50 и и Рaйна на 30-години, седнали да се почерпят с кексчета, оставени на една от масите в хотела. 

 

Малко по-късно обаче по-възрастната жена се почувствала зле и повикала собственичката.

 

„Видях, че й е лошо, беше пребледняла. Отидохме в една от стаите в хотела просто да полегне”, разказа собственикът на хотела Силвия Левунлиева.

 

50-годишната Анка  била откарана в спешния център със силен световъртеж, а симптомите се повторили и с другата рецепционистка – Райна.

 

„Съобщи, че е много напрегната и вижда звездички, беше зачервена и съобщи, че всъщност момичето, което й е дало кекса, също е яло от него и едновременно са се появили оплакванията”, обясни д-р Антония Иванова. 

 

Половин час след Анка в спешния център дошла и Райна, която била в завидно добро настроение. Лекарите разказват, че не спирала да се смее. Това ги навело на мисълта, че в кексчетата има упойващо вещество. Последвал тест за наркотици.

 

„При възрастната жена тестът показа, че в организма на жената има наркотик. Най-вероятно става дума за хашиш”, обясни д-р Иванова. 

 

Собственичката на хотела признава,че кексът е бил донесен от сина й, за съдържанието му обаче не подозирала. Не открихме младия мъж за коментар. По думите на майка му той е извън града.