Ръководството на левицата даде на хората на Първанов срок до понеделник

От БСП очакват съпартийците им, обявили, че ще регистрират паралелна листа за евроизборите, да заявят другата седмица дали се отказват от намеренията си. Това стана ясно от изказване на зам.-председателя на Народното събрание Мая Манолова, цитирана от БГНЕС.

 

Преди дни ръководството на социалистическата партия отправи последно предупреждение към воденото от президента Георги Първанов движение АБВ по повод заявката на участниците в него да се явят самостоятелно на вота през май. То дойде от изнесеното заседание на левицата в Пловдив, в което участваха министри, шефове на парламентарни комисии и лидери на местни партийни организации.

 

„Очакваме до началото на следващата седмица хората, обявили регистрирането на паралелна на БСП листа за предстоящите избори, публично и ясно да заявят дали са преосмислили своето поведение и ще прекратят ли всякаква регистрация на тази листа”, каза Манолова, която е и член на Изпълнителното бюро на БСП. Тя обясни, че призивът на „Позитано” е в отговор на очакването на редовите социалисти и заради отговорността на ръководството към партията.

 

За последен път призоваваме и даваме възможност на хората, заявили намерение за подобни действия, да преосмислят своята позиция и ясно да заявят, че се отказват от регистрацията на паралелна на БСП листа. В противен случай уставът е еднакъв за всички”, подчерта Мая Манолова.

 

С тези думи се съгласи зам.-председателят по организационните въпроси на БСП Димитър Дъбов. „Нямаме друг избор освен да приложим устава с изискванията, които има към членовете, към тяхното поведение и действия”.